Gå til hovedindhold

EXIT-programmet er din vej ud af rocker- og bandemiljø

Er du involveret i rocker- og bandemiljø, og ønsker du hjælp til at få et andet liv, kan du kontakte Næstved Kommunes EXIT-koordinator.

To hænder giver hånd

Indhold

    Er du medlem af en rocker- eller bandegruppering, eller har du øvrig tilknytning til rocker- og bandemiljøet og er motiveret for et liv uden for miljøet? Så kan EXIT-programmet være en oplagt mulighed for hjælp. 

    Gennem EXIT-programmet tilbyder Næstved Kommune hjælp til borgere, som ønsker at bryde med rocker- og bandemiljøet. Det foregår i tæt samarbejde med politiets EXIT-enhed og Kriminalforsorgen og er et koordineret myndighedssamarbejde og en helhedsorienteret indsats. 

    Hvad skal jeg gøre?

    Hvis du som borger ønsker at indgå i EXIT-programmet, skal du kontakte Næstved Kommunes EXIT-koordinator. Herefter vil der blive afholdt visitationssamtaler, hvorefter der laves en EXIT-aftale, som indgås mellem dig som borger, Kriminalforsorgen, politiet og Næstved Kommune. 

    Aftalen beskriver en lang række elementer som for eksempel uddannelse, beskæftigelse, fysisk og psykisk tilstand, boligsituation, socialt netværk, misbrug og så videre. EXIT-programmet er baseret på frivillighed og gensidig tillid, og det er meget individuelt, hvor længe et EXIT-forløb varer.

    EXIT-programmet findes i hele landet og er forankret i lokale EXIT-enheder, der består af koordinatorer og professionelle myndighedsrepræsentanter fra kommunen, politiet og Kriminalforsorgen.

    Gennem programmet tilbydes rockere og bandemedlemmer et koordineret myndighedssamarbejde og en helhedsorienteret indsats i tæt samarbejde mellem Næstved Kommune, politiets EXIT-enhed og Kriminalforsorgen. 

    Der arbejdes med rockere og bandemedlemmer i den nationale rammemodel for EXIT - "En vej ud". Siden 2011 har rammemodellen tilbudt rockere og bandemedlemmer et landsdækkende koordineret myndighedssamarbejde for at hjælpe personer, der vil ud af rocker- og bandemiljøet.

    I Næstved Kommune er der en EXIT-koordinator, som står for koordineringen vedrørende borgere i EXIT-programmet. Hun hedder Trine Milton Løvenholdt og træffes på tmiloe@naestved.dk eller telefon 2460 8173.

    Som kommunens repræsentant skal EXIT-koordinatoren være behjælpelig indenfor både socialfaglige, beskæftigelsesfaglige og uddannelsesfaglige tiltag, der er tilgængelige i kommunerne. 

    Andre relevante artikler