Den kommunale ungeindsats
Næstved Kommune er forpligtet til at hjælpe alle kommunens unge godt på vej mod uddannelse eller job gennem den sammenhængende kommunale ungeindsats. Aldersgruppen dækker over unge fra 7. klasse t.o.m. 29-årige.
Organisering af den kommunale ungeindsats
Målgruppen for den sammenhængende ungeindsats er 7. klasse til det 29. år. Det vil sige, at det er en målgruppe, der går på tværs af centre og politiske udvalg i Næstved Kommune. Derfor forankres ungeindsatsen tværfagligt på alle niveauer i organisationen.
Den daglige drift
Den sammenhængende ungeindsats er bygget op omkring uddannelsesvejledere, kontaktpersoner, mentorer, ungeguides, sagsbehandlere og et tværfagligt afklarings- og udviklingsteam med faste mødeintervaller. Dette med henblik på at koordinere de unges sager på tværs og bringe de relevante fagligheder i spil, så den unge oplever én indgang til kommunen.
Uddannelsesvejlederne er centrale medarbejdere i den brede indsats, som de fleste unge vil møde, primært i grundskolen, men også i jobcentret. Nogle unge vil have behov for intensiveret vejledning og støtte. Overstiger behovet det, som uddannelsesvejlederen kan levere, kan uddannelsesvejlederen bringe den unges sag ind i afklarings- og udviklingsteamet, som kan træffe beslutning om en forstærket indsats, herunder spørgsmål om et eventuelt forløb på Den forberedende Grunduddannelse.
Det tværfaglige afklarings- og udviklingsteam ledes af ungelederen i Center for Arbejdsmarked.
Varetagelse af vejledningsopgaverne
Uddannelsesvejlederne er centrale medarbejdere i den brede ungeindsats. Uddannelsesvejlederne, der er ansat under Næstved Ungdomsskole, varetager vejledningsopgaverne i grundskolen og for de 15 - 17 årige, der står uden for uddannelse og job. Uddannelsesvejlederne, der er ansat i Center for Arbejdsmarked, varetager vejledningsopgaverne af unge efter grundskolen og op til det 29. år.
Se mere om uddannelsesvejledning her
Åben uddannelsesvejledning
Åben uddannelsesvejledning er for dig, der er mellem 18 og 29 år.
Du kan finde vores vejledere i Rådmandshaven - til venstre for hovedindgangen.
De sidder klar tirsdage og onsdage kl. 10:00-14:00 og torsdage kl. 14:00 - 17:00.
Er du bekymret for, om en medborger er radikaliseret?
Ring til den Nationale hotline mod radikalisering mellem 8 og 22:
Tlf: 4174 9090
Er der akut situation skal du ringe til politiet på nummer 114